Books

Books

Since 2004 I have gotten 5 guitar instructional books published (Reiffs riffs & Reiffs rytmer & Guitar fra grunden), plus one about the music industry. At the moment they are all published in Danish, therefore will the following text about the books also be in Danish – I’m so sorry.

Jeg har fået udgivet seks bøger, som forfatter. Fem af dem er guitar undervisningsbøger, den sjette er om musikbranchen oplevet indefra.

Du kan læse om bøgerne nedenfor, hvor de kort er beskrevet. Desuden er der en anmelder udtalelse i forbindelse med hver udgivelse. 

Guitar fra grunden

Denne bog er nyeste skud på stammen. Bogen udkom 23. juli 2023

Materialet sigter mod begyndere og er rettet mod læreranvendelse i primært indskolingen. Der indgår 12 sange, som hver især fokuserer på et læringselement i form af strum og/eller akkorder.
Guitar fra grunden

Hvis du aldrig har spillet guitar tidligere eller kun har været i gang i kort tid er udgivelsen her lige noget for dig.

Her får du lært alt det grundlæggende, og fra allerførste akkord er du i gang med at akkompagnere til en sang.

Du får al relevant viden forklaret på letforståelig vis, og hæftet fører dig igennem et logisk, overskueligt og progressivt forløb. Akkorderne, teknikkerne og de 12 sange øver vi sammen via 34 videoer, som du finder på hæftets tilhørende digitale ressourceside.

Jeg lægger vægt på, at der hele tiden er balance mellem at du lærer nyt, samtidig med at du træner og styrker det, du er blevet introduceret til og lige har lært.

I hæftet får du mine bedste tips og tricks til hvordan du spiller.

Derudover fortæller jeg dig også, hvordan du øver og lærer materialet mest effektivt, så du får mest muligt ud af den tid, du bruger sammen med guitaren.

Kort sagt: Du lærer guitar fra grunden, og snart kan du spille en masse sange, vi alle kender og kan synge med på.

I forbindelse med udgivelsen af bogen afholder jeg også workshops, hvor vi arbejder med materialet fra bogen. Du kan læse mere om de workshops her.

Du kan bestille bogen via dette link.

Reiffs riffs

Sologuitar for både begyndere og de meget øvede.
Tit drukner spilleglæden i tørre tekniske øvelser. Sådan er det ikke i bogen her. Her arbejdes med det musiske udtryk fra starten. Her er fokus på frasering og det at få enkle ting til hurtigt at lyde super godt. Du får hurtigt det nye materiale ind i dit spil. Masser af brugbare og melodiske riffs, som ikke er låst til en bestemt stil.

Alle riffs er både skrevet ud på noder og på tabs og du får al audio på en medfølgende cd, samt adgang til en online resource-side, hvor al audio ligger tilgængelig for dig som køber.


Reiffs riffs er ideel både til selvstudie eller hvis du underviser i guitar. Bogen giver dig en fast form og godt forløb i solo opbygning, med plads til dit personlige præg.

Søren Reiffs bog Reiffs riffs om solospil med pentaton skalaen, hvor der er focus på frasering
Søren Reiffs bog Reiffs riffs om solospil med pentaton skalaen, hvor der er focus på frasering

Bogen er virkelig skåret til, således at der ikke er meget udenomssnak. Og der hvor det er uundgåeligt for en stund at beskrive en teoretisk baggrund, er det gjort kort, men samtidig overskueligt. Materialet virker i sin form helt sikkert inspirerende på læseren, fordi det for- mår at give de gode råd og vink i en kortfattet og præcis form, og fordi der er en tydelig linje i den progressive opbygning. (Anmelder hos Folkeskolen)

Køb bogen her – nu med resource side til alle øvelser og backing-tracks.

Reiffs rytmer

Reiffs rytmer er en naturlig forlængelses af den anmelderroste Reiff riffs. Nu er det Rytmeguitaren der er focus på – og igen en bog for både begyndere og de rigtig skrappe. Ofte tror folk at springet fra lejrbålsguitar til den seje rytme-spade er lig med besværlige baretgreb og vandede vabler. Men nej, det behøver ikke være så pinagtigt. Du får al den grundlæggende teknik og teori på plads og du kommer et hav af stilarter igennem.

Jo længere du kommer ind i bogen, jo mere bruger du materialet på tværs af alle stilarterne. Alle riffs, øvelser og backingtracks (der er ca. 3 timers musik) får du som køber adgang til på en resourceside hos forlaget, samt på 3 medfølgende cd’er.

Masser af øvelser og eksempler hvor Reiff spiller med, samt musik, du kan øve til alene. En gennemtænkt bog, som skaber et naturligt forløb med udvikling for både begynderen og den skrappe.

Søren Reiffs bog Reiffs rytmer. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Gennemgang af akkorder, omlægninger, rytmer inden for de mest populære stilarter
Søren Reiffs bog Reiffs rytmer. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Gennemgang af akkorder, omlægninger, rytmer inden for de mest populære stilarter

Reiffs rytmer rykker! Begynderen skal nok få kam til sit hår, og for den rutinerede musiker er der nok at tage fat i … fyldt op med saglighed og facts, der betyder at når man har spillet sig igennem bogen, kan man slå op i den igen og bruge den som inspirationskilde år efter år”. (Anmelder hos MUSIKEREN)

Køb bogen her – nu med resource side til alle øvelser og backing-tracks.

Reiffs riffs II

Sologuitar for både de let øvede og de skrappe.
Stilen og tonen er som i de tidligere bøger fra Reiffs pen – varm, ligetil, nærværende og seriøs.

Et hav af tricks, tips, teknikker og teorier. Igen kan du hurtigt tage materialet til dig og bruge det. Den anmelderroste Reiffs riffs kom godt rundt i pentaton skalaerne. Her tager Reiff udgangspunkt i kirketonearterne. Grundigt og ligetil forklaret, med masser af riffs og øvelser på noder og tabulatur. Al audio, og det er mere end 3 timers musik, med øvelser, eksempler, samt tracks du kan øve til, får du adgang til som køber på forlagets resourceside, samt på de 3 medfølgende cd’er.

Søren Reiffs bog Reiffs riffs 2. Solospil for den lidt mere erfarne - denne bog tager udgangspunkt i kirketonearterne
Søren Reiffs bog Reiffs riffs 2. Solospil for den lidt mere erfarne – denne bog tager udgangspunkt i kirketonearterne

Det har været en fornøjelse at læse bogen eller rettere bruge den, da den er skrevet i et engageret sprog som man ikke kan lade være med at blive draget af.

Og som sådan har den også en dynamisk følelse over sig hvor man hele tiden vender tilbage og genlæser eller nærlæser afsnit man vil vide mere om, så det er ikke en bog man bare slipper. (Anmelder hos Guitaren.dk)

Køb bogen her – nu med resource side til alle øvelser og backing-tracks.

Reiffs rytmer II

Masser af tips og tricks, du kan bruge når du jammer med folk for første gang. Den er også fantastisk inspirerende hvis du skal arrangere guitarroller i ”øveren”, eller hvis du skal indspille guitar i et studie. Bogen her er ligesom de andre i ”serien” fyldt med masser af øvelser, eksempler og tracks i forskellige stilarter. Alle øvelser er skrevet både som tabulatur og noder.  Al audio med øvelser, eksempler, samt tracks du kan øve til, får du adgang til som køber på forlagets resourceside, samt på de medfølgende cd’er.

Du behøver ikke at have læst nogle af Reiffs tidligere bøger for at få glæde og et godt udbytte af Reiffs rytmer II.

Søren Reiffs bog Reiffs rytmer 2. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Denne gang med focus på arrangement, rolle og lydvalg i forhold til stilarter og medspillere
Søren Reiffs bog Reiffs rytmer 2. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Denne gang med focus på arrangement, rolle og lydvalg i forhold til stilarter og medspillere

Reiffs rytmer 2 er en meget detaljeret og professionelt udført stykke guitarskole for den øvede guitarist med en række øvelser indenfor flere genrer som pop og reggae …

Bogen forsøger med eksemplerne at forklare guitar teknikker, som i sig selv er svære, da disse tit skal vises og høres for at man rigtigt kan forstå dem, men forfatteren formår med de tilhørende sjove tekster som vi kender fra bog 1, at holde læseren i en tryg atmosfære, en slags ‘det her skal vi nok klare’ sammen atmosfære. (Anmelder hos Guitaren.dk)

Køb bogen her – nu med resource side til alle øvelser og backing-tracks.

Gode Råd … er guld værd

Som en naturlig følge af utallige tv-shows, der spejder efter nye talenter, drømmer flere og flere om et liv i underholdningsbranchen.

Det er ikke nemt at etablere sig som sanger eller musiker, og branchen er ikke nem at overleve i, så jo bedre du er forberedt, jo mere du kender til miljøets arbejdsmåder og rutiner, jo mere du kender de skrevne og ikke mindst uskrevne regler, desto større er mulighederne for en god og langvarig karriere.

Gode_Råd_Omslag.indd
Søren Reiffs bog Gode Råd. Musikbranchens “Emma Gad”

Hvis du vil læse jura eller medicin er der universiteterne, hvis du vil være tømrer gælder det om at finde en god læreplads. Hvis du vil være musiker eller sanger er konservatorierne en mulighed, og så er uddannelsen faktisk kun én indgang til at blive professionel. En anden vej er gennem praktiske erfaringer – ved at stå på scener eller i indspilningsstudier og ting går godt … eller galt.

Det er sådanne erfaringerne, samt mange års rutiner og tanker, der er beskrevet i Gode råd … er guld værd.