Pentaton Øvesession (DK)

Pentaton Øvesession – dansk video

 This video – Pentaton Øvesession is in Danish. English version here.

Pentaton Øvesession

Pentaton Øvesession er det ultimative værktøj, hvis du vil kunne spille pentaton skalaen over hele gribebrættet. 

Er du begynder eller en temmelig urutineret guitarist der nu vil lære pentaton skalaen? Eller er du en mere rutineret der guitarist der gerne vil kunne spille problemfrit over hele gribebrættet? Så er videoen her det øve-værktøj du savner.

Hvis pentaton skalaen ikke sidder godt i fingrene går du virkelig glip af mange rigtig gode værktøjer når du skal spille solo. Og det er ligegyldigt hvilken stilart du spiller.

Hvordan øver du bedst muligt?

Jeg bliver ofte spurgt om øveplan, øve struktur og hvordan jeg vil anbefale man øver sig. Nu nøjes jeg ikke med at tale om det – nu kan vi øve det sammen.

Hele denne videos forløb er struktureret som jeg ville øve det, hvis jeg skulle begynde forfra med pentaton skalaen. Og jeg er klar til at øve det hele med dig. Vi kan øve når det passer dig, og lige så længe du har lyst. Er der en øvelse du gerne vil øve mere … helt fint, det er dig der styrer det!

 

Hvert kapitel er dedikeret til en speciel type underdelinger. I hvert kapitels introduktion gennemgår jeg det vil skal arbejde med. Du får al relevant viden omkring det tekniske og de rytmiske ting, når de bliver introduceret. Kort sagt hvordan du griber det kommende kapitel an, og så øver vi det. Introduktionerne til hvert kapitel, kan du efterfølgende springe over, når du senere bare vil øve – og øve igen og igen.

 

Vi starter roligt med fjerdedele – altså 4 toner i hver takt. Derfra sættes tempoet op. Fra tempo 76 til 96, derefter til 116, så 136. I stedet for at fortsætte til 156 går vi tilbage til 76, men spiller så dobbelt så hurtigt (ottendedele). Efterfølgende arbejder vi på tilsvarende vis med trioler, sekstendele, sekstendedeles trioler med mere. En hel naturlig og overskuelig udvikling og progression igennem kapitlerne.

Vi øver faktisk 90 øvelser i forskellige tempi – det bliver til 250 indexes/øvelser i alt.

Er du skrap?

Man kan nemlig sagtens spille rigtig fedt, selvom alle 5 omlægninger ikke sidder lige godt over hele gribebrættet. Men sidder de 5 omlægninger ikke lige godt i fingrene går du virkelig glip af vildt mange muligheder for at krydre og variere dit solospil. Det kan også være de sidder der nogenlunde, men du bare gerne vil havde dem godt op i fart, og få trænet dem på en måde, der giver både rytmisk bevidsthed og frihed. Det arbejder vi også med i videoen her.

Og er du bekymret for om du vil kede dig lidt i starten hvor det går dejligt roligt. Det skal du ikke være. Jeg har nogle tillægs øvelser, du kan lægge til, hvis du skulle blive utålmodig – de skal nok give dig sved på panden.

Er du ikke så rutineret guitarist?

Er du begynder eller ikke specielt erfaren er videoen her et super redskab til at få skudt pentaton skalaen på plads. Skalaen er i min optik et super vigtigt og brugbart redskab, som jeg altid vil anbefale man øver.

Og vi starter virkelig roligt. Der er masser af mulighed for at se hvordan jeg gør – med close up videoer af begge mine hænder, tabs, noder, diagrammer. Og vi kan øve hver enkelt omlægning lige så mange gange du ønsker. 

Når du på et tidspunkt er kommet igennem alle øvelserne, kan du starte forfra og lægge nogle af de extra øvelser, de mere skrappe har fået fra starten af, oven i øvelser igen. På den måde er der mange … rigtig mange timers øvning til dig i videoen her.

Jeg er din personlige træningspartner

Vi øver det som sagt sammen hele vejen. Alt for tit ”glemmer” man lige nogle af omlægningerne fordi man sidder alene med det eller der er ikke nogen struktur på øvningen, sådan er det ikke mere med Pentaton Øvesession.

Det kan også være du bare synes det er kedeligt bare at sidde at øve skala omlægninger til en metronom, det behøver du heller ikke gøre mere.

Jeg er din personlige træningspartner, din ”øve-kammerat”. Jeg sidder tålmodigt klar i videoen til at øve med dig – og vi spiller som sagt alle øvelserne sammen.

Tag din øvning et niveau op.

Sammen med Pentaton Øvesession videoen her kommer også mit oplæg til en øveplan. Hvordan du strukturerer og planlægger din fremtidige øvning. Du kender dig selv og din dagligdag bedst. Du ved hvor hårdt du kan tillade dig at presse dig. Hvad der er realistisk, i forhold til om du har mulighed for at øve 20-30 minutter ugentligt eller 2-3 timer hver dag.

Men det at vi øver sammen skulle gerne motivere dig, så du får øvet mere end du har gjort hidtil.

Enestående tilbud

Jeg vil forsøge at holde dig op på det du aftaler med dig selv … og mig. Hvordan foregår det?

Jo udfyld en realistisk øveplan, ud fra min skabelon, hvor du definerer hvad du gerne vil øve, og hvornår du gerne vil kunne spille det – og send den så til mig.

Denne video udkommer sommeren 2019 – og hver måned det næste år vil vælge 3 guitaristers øveplan ud – læse den, forholde mig til det der står i den, og så følge på med guitaristen hvordan det går med at følge den.

Den guitarist kunne sagtens være dig.

Det tekniske og indhold

Mere end 1 time og 45 minutters guitar undervisnings video i Full HD (1080p) kvalitet.

90 øvelser skrevet ud både som tabs og noder, i de medfølgende PDF’er.

Øve tracks i tempi – 76, 96, 116, 136 bpm – lige og shufflet

Videoen er optaget med 4 højkvalitets kameraer, som giver close up billeder af venstre og højre hånds bevægelser og et godt indblik i fingersætning og plekterføring.

Ved køb får du et instant download link til zip file (ca 4.5 GB). Zip filen indeholder videoen i mp4 format, pdf med diagrammer med fingersætningerne over skalaerne, tabs og noder på øvelserne, samt øve tracks som mp3.

Du kan købe videoen via knapperne nedenfor, eller som bundle sammen med videoen “Improvisation med Pentaton”. Det kan du læse mere om her “Pentaton Bundle”

    Danish version only

SEK 349,00

 Add to Cart View Cart