Foredrag

Foredrag om kreativitet og musikbranchen

Jeg holder ofte foredrag, som tager udgangspunkt i mit arbejde og mine erfaringer fra livet som professionel i underholdningsbranchen.  

Ofte bliver jeg bedt om at have udgangspunkt i er livet som professionel musiker, at være aktiv youtuber eller underholdningsbranchen som arbejdsplads. Jeg kan også fokusere på det mere organisatoriske som KODA, GRAMEX, ncb eller det at producere og udgive musik. Det kan også være tale om kreativitet – der er det nye guld, den nye eksportvare.

Der er masser af mulige overskrifter og emner. Af samme grund tilpasses hvert foredrag omhyggeligt til målgruppen,den afsatte tid og arrangørernes ønsker. Nedenfor kan du læse om nogle af de emner jeg ofte er inviteret til at fortælle om.

Foredrag 1:

Musikbranchen indefra og ud

Foredraget har fokus på glæderne og mulighederne, ved at leve som professionel i musikbranchen. Udfordringerne og faldgruberne, mulighederne vi har fået med internettet og de sociale medier.

Som en naturlig følge af utallige TV-shows, der spejder efter nye talenter, drømmer flere og flere om et liv i underholdningsbranchen eller på internettet som youtube stjerne. Men hvordan etablerer man sig som sanger, producer, musiker eller youtuber?

Hvad kræver det? Og hvordan kommer man videre? Jo bedre du er forberedt. Jo mere du kender til miljøets arbejdsmetoder og rutiner – kender de skrevne og ikke mindst uskrevne regler – desto større er mulighederne for en god og langvarig karriere.

Jeg er forfatter af bogen:

Gode Råd er Guld Værd”, som bygger på mine egne erfaringer som professionel i mere end 30 år underholdningsbranchen.

Foredrag 2:

Tør du og kan du leve af din kreativitet?

Vores hverdag er blevet digitaliseret. Kreativitet er den nye eksportvare – det nye guld!

I disse år bliver mange stillinger erstattet af moderne teknologi. Dog er det stadig ikke muligt at skabe kunstig kreativitet.

Set i lyset af det, er det jo oplagt at vælge et såkaldt kreativt arbejdsområde. Umiddelbart kan tanken om livet som kreativ eller kunstner, måske være svær at forholde sig til. Hvilken fremtid er det? Er den sikker?

I dette personlige foredrag, fortæller jeg om de glæder jeg oplever ved at følge min lyst til at leve af min kreativitet. Hvordan man opsøger, styrker og optimerer sin kreativitet.

Jeg er vokset op i et kreativt miljø, et kunstnerhjem. Begge mine forældre var aktive og internationalt anerkendte kunsthåndværkere. Der var en evig strøm af spændende kreative mennesker i mit barndomshjem. Men har det også haft en betydning for mine muligheder rent arbejdsmæssigt? Og hvis ja, hvordan?

Foredrag 3:

KODA, ncb, Gramex med mere

Hvis du ind imellem er med til at komponere, arrangere, skrive tekster eller medvirke på indspilninger, så er dette foredrag vigtigt for dig. Der kan være mange penge på spil.

Hvad er KODA? Hvordan aftaler man KODA fordeling?

Hvornår har man krav på at få vederlag for sin musik?

Får man vederlag for at medvirke på udgivelser, eller når ens musik indspilles?

Hvordan sørger man for at få eventuelle vederlag udbetalt?

Hvad kan en publisher gøre?

Er det egentlig en god idé at finde en publisher?

I dette foredrag lærer du, hvor vigtigt det er at kende til KODA, ncb og Gramex, og hvordan du kan tjene penge på dine tekster og din musik.

Det praktiske omkring foredrag

Hvert foredrag kan tilpasses indholdsmæssigt, i længde og i forhold til målgruppen. Af samme årsag aftales pris også efter personlig henvendelse, i forhold til foredragets omfang og logistik. Du kan kontakte mig her