Musiske foredrag

Foredrag

Hvad er kreativitet egentligt? Hvorfor er kreativitet vigtigt? 

Gode spørgsmål – for hvis kreativitet virkelig er så vigtig, hvorfor får det så ikke mere plads på ugeskemaerne i skolerne eller mere fokus på uddannelses institutionerne? 

Ja, hvorfor får det egentligt ikke det, når erhvervslivet skriger efter innovativ og agil arbejdskraft?

Og hvordan får vi så mere kreativitet ind i dagligdagen?

Det fortæller jeg om og det arbejder vi med på mine kreativitetsworkshops. Dem kan du læse mere om her.

Andre foredrag – Foredrag om musikbranchen

Jeg holder ofte foredrag, som tager udgangspunkt i mit arbejde og mine erfaringer fra livet som professionel i underholdningsbranchen.  

Ofte bliver jeg bedt om at fortælle om livet som professionel musiker, at være aktiv youtuber eller hvordan underholdningsbranchen er som arbejdsfelt. Jeg kan også fokusere på det mere organisatoriske som KODA, GRAMEX, ncb eller det at producere og udgive musik. 

Der er masser af mulige overskrifter og emner. Af samme grund tilpasses hvert foredrag omhyggeligt til målgruppen, den afsatte tid og arrangørernes ønsker. Nedenfor kan du læse om nogle af de emner jeg ofte er inviteret til at fortælle om.

Foredrag 1:

Musikbranchen indefra og ud

Foredraget har fokus på glæderne og mulighederne, ved at leve som professionel i musikbranchen. Udfordringerne, faldgruberne og mulighederne vi har fået med internettet og de sociale medier.

Som en naturlig følge af utallige TV-shows, der spejder efter nye talenter, drømmer flere og flere om et liv i underholdningsbranchen eller på internettet som youtube stjerne. Men hvordan etablerer man sig som sanger, producer, musiker eller youtuber?

Hvad kræver det? Og hvordan kommer man videre? Jo bedre du er forberedt. Jo mere du kender til miljøets arbejdsmetoder og rutiner – kender de skrevne og ikke mindst uskrevne regler – desto større er mulighederne for en god og langvarig karriere.

Jeg er forfatter af bogen:

Gode Råd er Guld Værd”, som bygger på mine egne erfaringer som professionel i mere end 30 år underholdningsbranchen.

Foredrag 2:

Tør du og kan du leve af din kreativitet?

Dette foredrag er målrettet personer der ønsker at leve af deres kreative virke, som udøvende kunstner. Er du interesseret i mit foredrag om kreativitet mere generelt, og alle de værdier kreativitet tilbyder erhvervslivet skal du følge linket her.

I disse år bliver mange stillinger erstattet af moderne teknologi. Dog er det stadig ikke muligt at skabe kunstig kreativitet. Sand kreativitet er den nye eksportvare – det nye guld!

Set i lyset af det, er det jo oplagt at vælge et såkaldt kreativt arbejdsområde. Umiddelbart kan tanken om livet som kreativ eller kunstner, både være tillokkende og spændende, men også svær at forholde sig til. Hvilken fremtid er det? Er den sikker?

Jeg er vokset op i et kreativt miljø. Begge mine forældre var aktive og internationalt anerkendte kunsthåndværkere. Der var en evig strøm af spændende kreative mennesker i mit barndomshjem, og det har helt klart haft stor betydning for min tilgang til alt jeg beskæftiger mig med. Det har givet mig et  bredt og solidt fundament at arbejde fra, samt en stor  og alsidig værktøjskasse med redskaber til kreativt arbejde. 

I dette personlige foredrag, fortæller jeg om de glæder og muligheder jeg oplever ved at følge min lyst til at leve af min kreativitet. Jeg fortæller om hvordan jeg opsøger, styrker og optimerer min kreativitet, ligesom jeg vil introducere mange af mine tilgange til min kreative proces.

Foredrag 3:

KODA, ncb, Gramex med mere

Hvis du ind imellem er med til at komponere, arrangere, skrive tekster eller medvirke på indspilninger, så er dette foredrag vigtigt for dig. Der kan være mange penge på spil.

Hvad er KODA? Hvordan aftaler man KODA fordeling?

Hvornår har man krav på at få vederlag for sin musik?

Får man vederlag for at medvirke på udgivelser, eller når ens musik indspilles?

Hvordan sørger man for at få eventuelle vederlag udbetalt?

Hvad kan en publisher gøre?

Er det egentlig en god idé at finde en publisher?

I dette foredrag lærer du, hvor vigtigt det er at kende til KODA, ncb og Gramex, og hvordan du kan tjene penge på dine tekster og din musik.

Det praktiske omkring foredrag

Hvert foredrag kan tilpasses indholdsmæssigt, i længde og i forhold til målgruppen. Af samme årsag aftales pris også efter personlig henvendelse, i forhold til foredragets omfang og logistik. Du kan kontakte mig her