Soren Reiff Bass Camp – Efteråret 2023
Tak for du kigger forbi – Jeg fik søsat den første Bass Camp i efteråret 2020 og responsen har været helt fantastisk – det betyder god grund til at afholde Soren Reiff Bass Camps i 2023. Du kan læse meget mere om indholdet på en Bass Camp nedenfor. Send en email til mig via linket her, hvis du er interesseret i at deltage, så jeg vil finde den rette camp til dig.
Bass Camps
På opfordring lancerede jeg for nogle år siden et nyt tiltag, nemlig Soren Reiff Bass Camps. Responsen på mine Guitar Camps, min måde at undervise på, arbejde med improvisation, ide udvikling, samspil, øvning, struktur og meget mere har været helt overvældende – tak for det! Det er skønt at høre og det inspirerer og motiverer – derfor begyndte jeg på dette nye tiltag.
“Er du blevet bassist, Søren?” eller “Synes jeg man skal spille guitar på bassen?” … “Kan jeg lære nogen hvordan de slapper bedre?”
Kort og godt: Nej!
Hvorfor Bass Camps?
Mange bassister har spurgt jeg giver undervisning eller om der snart kom camps for bassister. Skønt at der tales godt om mine camps – men hvis det skal være, så skal det være gennemtænkt. Nogle emner kan relativt nemt “oversættes” fra guitar til bas, men bestemt ikke alle. Til gengæld synes jeg, der er en masse andre emner, som vil være spændende og yderst relevante at arbejde med for bassister, som vi ikke har på dagsordenen på Guitar Camps.
Kort sagt har jeg re-tænkt indhold og form, så nu glæder jeg mig helt vildt meget til at nørde bas, groove, time, improvisation og meget mere, med en masse bassister. Min undervisningsform, energien, tilgangen er den samme som når det er Guitar Camps, men indhold, emner og overskrifterne er anderledes og målrettet bassister.
Nedenfor skriver jeg om nogle af de vigtige overskrifter vi arbejder med på en Bass Camp. Derudover kan du finde praktisk information, datoer og hvor de afholdes.
Hvis du har spørgsmål, når du har læst om indholdet nedenfor, eller hvis du allerede nu, ved at du vil deltage, så kan du skrive til mig via dette link.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Deltagere på Guitar Camps beskriver deres oplevelse sådan:
- “Et kæmpe ta-selv-bord af tips og tricks”
- “En af de mest inspirerende dage nogensinde”
- “Et spark, der har sendt mig i raketfart mod nye ting”
- “Den ene øjenåbner efter den anden”
Soren Reiff Bass Camp
En Soren Reiff Bass Camp er 6 timers intensiv, effektiv og koncentreret undervisning samlet på én dag.
Eftersom jeg IKKE er bassist forudsættes det at du har de mest grundlæggende spille tekniske ting på plads. Men du behøver IKKE være stormester i bas, for at få en masse ud af at tage på camp, du skal kunne orientere dig og kunne spille et par basgange.
Der vil være 3 til 6 deltagere på en Bass Camp. Vi overholder alle retningslinjer i forhold til Covid 19 situationen. Holdsammensætningen tilpasses så vidt muligt efter niveau, erfaringer, interesse, stil med mere.
Indhold Bass Camp vol. 1:
(Jeg kalder det vol. 1 når det er første gang man er på camp – uanset niveau).
Groove
Her vil jeg fokusere på time, dynamik, opbygning, variationer, fills.
Når vi arbejder med grooves svarer det til at jeg er producer/kapelmester på et job, hvor du spiller sammen med en sej trommeslager – på campen er det bare til tromme tracks i stedet.
Du kommer til at spille med nogle af verdens fedeste trommeslagere, eftersom jeg har tracks med, hvor trommerne og percussionen er indspillet af ikoner inden for session-arbejde.
Jeg giver løbende feedback, stiller udfordringer, kommer med “forhindringer”/dogmer, som udfordrer dig og inspirerer dig til at gøre nye ting. Og vi evaluerer løbende på de ting vi kigger på. Vi taler om de værktøjer alle de fantastiske bassister, jeg er så privilegeret at arbejde med, bruger. Og du får prøvet tingene af undervejs.
Din timing bliver trimmet og trænet
Hvordan øver man time og rytmik? Og ikke mindst hvordan bliver du hurtigt bedre og mere bevidst om det? Den tilgang jeg bruger, både styrker min bevidsthed om det jeg spiller, men kan også bruges som konkrete værktøjer, når der skal ide udvikles. Ideudvikling både til basgange og dit solospil. Super brugbart.
Improvisation/solospil
Vi arbejder med det at improvisere. Hvordan du laver sammenhæng og udvikling, samt opbygger dine soloer. Lige præcis sammenhæng og opbygning er vigtige i min optik. Desuden kigger vi på hvordan du kan bruge værktøjer du måske allerede har godt inde i fingrene på helt nye måder.
Dit solospil vil flytte sig mærkbart i løbet af en Bass Camp.
Vi fokuserer også på hvordan du øver at improvisere. Hvordan du lærer at udvikle ideer … og det at få nye ideer? Og så selvfølgelig kigger vi på værktøjerne du kan bruge. Det vil sige skalaer, simple eller mere komplekse, arpeggioer, mønstre, sekvenser, frasering og vibrato. Alt det som sammen med dynamik er elementer i en god solo. Skrev jeg frasering? Jeps det gjorde jeg – godt for det er vildt vigtigt – så det kigger vi helt klart en på.
Når vi arbejder med improvisation og solospil, sidder jeg selv tit med gåsehud og nyder hvordan deltageres soloer forandres i løbet af kort tid. Det er fantastisk hvad der sker, når gamle mønstre og vaner bliver brudt og skaber plads til alt det nye – og det sker i løbet af meget kort tid.
Backing
Hvordan backer du en solist bedst muligt. Mange vil sikkert tænke: spille basgangen tight, ligge godt med trommeslageren … passe butikken og give plads.
Ja – men i min optik er der mange flere ting som afgører hvor fantastisk samspillet bliver. Vi taler om at lytte efter og understøtte alt det solisten gør – analysere det. Vi arbejder med at få noget bevidsthed og nogle værktøjer om hvordan du kan understøtte en solist optimalt. Og endnu vigtigere, vi øver det.
Alle de ting vi først arbejdede med, i forhold når DU spiller solo og improviserer, “vender vi om”.
På med et tromme groove, som passer stilmæssigt, og så er jeg solisten, som du skal backe. Vi spiller, evaluerer, spiller lidt mere, lytter på de andres bud på sammen ting, evaluerer og spiller mere. Alt sammen for at træne og optimere samspillet bedst muligt. Dette modul vil både gavne din måde at backe en solist op, og det generelle samspil med et band – og så vil det styrke din bevidsthed om alle de ting vi arbejdede med omkring dit solospil.
Orientering og tonevalg
Orientering lyder som et fag jeg havde i folkeskolen – men her kigger vi på hvordan du orienterer dig på bassen, og laver nogle praktiske øvelser, for at træne de færdigheder.
Rigtig tit giver det mening også at tale om tonevalg i forhold akkorder, og ofte kan orientering og tonevalg med fordel øves samtidigt. Personligt oplever jeg at mine ideer og måder at frasere ting på også forandres og styrkes ved at arbejde med de øvelser vi kommer til at kigge på i det her modul.
Øve struktur, øveplan og din tilgang til øvning
På hver camp får vi også talt om hvordan du øver de ting vi arbejder med. Hvordan du prioriterer vigtigheden af de ting der skal øves.
Kort sagt hvordan den tid du har til øvning, spil og musik bruges bedst.
Det sikrer at du også udvikler dit spil, når du kommer hjem fra en camp.
Andre ting.
Ser jeg muligheder for at rådgive eller forbedre din teknik, arbejdsstilling eller lignende taler vi selvfølgelig også om det. Ligesom hvis jeg har tanker om din tone og lyd, så kommer det også “på dagsordenen”. Men igen jeg er ikke bassist.
Vi kan også sagtens tale meget om lyd, gear og lignende hvis der er interesse for det i gruppen ellers tager vi det i en de små pauser vi holder i løbet af dagen.
Det kan også være der er interesse for at tale om netværk, og hvordan du kunne optimere dit virke på den front.
Mulighed for soloundervisning
Ud over alle de ting jeg har listet ovenfor, indgår der også et modul, hvor du får veto-ret. Det vil sige soloundervisning til hver enkelt deltager. Et modul hvor du får direkte og personlig undervisning i et emne du ønsker uddybet, fuldstændigt som i en enelektion. Eneste forskel er at de andre deltagere sidder og lytter med – hvilket tidligere deltagere har fået et kæmpe udbytte af.
Du kan enten få uddybet ting vi har talt om i løbet af dagen i en sammenhæng du har brug for, eller vi kan kigge på noget helt andet end det vi har arbejdet med tidligere på dagen. Du bestemmer helt selv hvad du vil bruge denne solo lektion med mig til.
Når jeg så er skrevet dette, vil jeg sige at de sidste mange guitar camps jeg har holdt, har disse vetomoduler udgået. Oftest er det sådan at alle deltagerne har følt sige rigeligt set og personligt undervist i løbet af dagen, men det er altså en mulighed, som vi holder åben, hvis der er noget helt specielt du gerne vil have på dagsordenen.
Praktisk:
Der kommer Bass Camps både i hovedstadsområdet, BaMuk i Ballerup og på Horsens Musik og Kulturskole, midtjylland. Datoerne er lige lagt ud. Det er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt hvilke af nedenstående datoer, der bliver på Sjælland og hvilke der bliver i Jylland – det er du med til at afgøre.
Det er heller ikke fastlagt hvilke datoer der bliver til Guitar Camps og hvilke der bliver til Bass Camps, det er interessen/tilmeldingerne afgørende for. Der kommer ikke bassister med på Guitar Camps, eller guitarister med på Bass Camps.
Det er to helt adskilte arrangementer, med helt forskelligt indhold.
Hvordan?
Hvis du er interesseret i at deltage på en bas camp, så skriv til mig her eller via et af de andre links her på siden. Når jeg har hørt fra dig, vil jeg emaile et spørgeskema til dig, så jeg får en fornemmelse for dine interesser, din erfaring og hvilke ting du ønsker at fokusere på.
Ingen af mine camps er ens, indholdet tilpasses campens deltagere, og det vil være ligesådan med disse camps.
Det betyder dog også at jeg ikke kan garantere at du kommer på camp på en bestemt dag, før vi har skrevet lidt sammen, da det er vigtigt at gruppen passer godt sammen. Hellere vente lidt end at komme som rock bassist på en camp hvor alle de andre vil tale om jazzimprovisation … eller komme som rigtig skrap og så ende på den dato hvor niveauet er mere ydmygt.
Varighed:
6 timer, kl. 10.00-16.00
Pris pr. Bass Camp:
1.575,- kr
Du kan skrive til mig her hvis du har spørgsmål eller ønsker at deltage
Deltagere på mine Guitar Camps siger:
- “En af de mest inspirerende dage”
- “Måden det hele er strikket sammen på, tror jeg ikke kan gøres bedre”
- “Kan ikke vente på den næste camp”