Foredrag og workshop om kreativitet

Hvad er kreativitet egentligt? Hvorfor er kreativitet vigtigt? 

Gode spørgsmål – for hvis kreativitet virkelig er så vigtig, hvorfor får det så ikke mere plads på ugeskemaerne i skolerne eller mere fokus på uddannelses institutionerne? 

Ja, hvorfor får det egentligt ikke det, når erhvervslivet skriger efter innovativ og agil arbejdskraft?

Igen gode spørgsmål. Kreativitet skaber flow, bedre samarbejder og innovative løsninger. Det gør os mere agile og konkurence-dygtige. For kreativitet  er en vital energikilde, en vigtig ressource, samtidigt med det giver livsglæde.

Men hvordan får vi så mere kreativitet ind i dagligdagen?

Udtrykket “Jeg fik en god ide” er faktisk et godt eksempel på at vi rammes af kreativitet. En god ide er nemlig ikke en gave, du får foræret – som daler ned fra himlen, selvom det kan føles sådan nogle gange. Ide-skabende kreativitet er heller ikke en evne, særligt udvalgte har gjort sig fortjent til.  Kreativitet skal øves og styrkes ved træning for at kreativitet kan blive en naturlig del af hverdagen … en vane.  Hvordan gør man det?

Foredrag og workshop om kreativitet

På mine foredrag og workshops fortæller jeg om, hvorfor kreativitet er vigtig. Jeg giver eksempler på det kreativitet kan, og ikke mindst hvordan vi let kan få styrket og øvet kreativ tænkning. Simple tiltag, i form af enkle øvelser, små lege i hverdagen.

Det gode er nemlig, at vi alle som udgangspunkt er kreative. Vi kan alle være værdiskabende bidragsydere i en kreativ proces, men vi er det bare ikke per automatik. Det  kan der heldigvis ændres på gennem fokus og træning.

Jeg tager udgangspunkt i min egen opvækst i et super kreativt hjem. Et afsæt der naturligt ledte til et liv i kreative miljøer og til at leve af at tænke kreativt.

For mig startede det med en drøm om at spille guitar – en drøm, der har bragt mig “jorden rundt” og hvor jeg har spillet med et hav af internationale stjerner. Men kreativiteten har også ført til at jeg har arbejdet med ide-udvikling, softwareudvikling, tv-konceptudvikling, etablering  af uddannelsesforløb og så har jeg skrevet og fået udgivet 5 bøger.

Som du kan læse rigtig mange forskellige retninger – men som alle har det til fælles at jeg har anvendt min fantasi konstruktivt.

Kreativitet og faglighed

Kreativitet og faglighed er oftest opfattet som helt adskilte kvaliteter. De sidste par hundrede år, har der været mere og mere fokus effektivitet, produktion af høj kvalitet, høj faglighed og viden. Det har betydet at fokussen på det kreative og innovative er blevet nedprioriteret. Det er trist når globalisereingen raser ind over os, og erhvervslivet råber efter kreative og innovative kræfter.

Men det er de færreste af os, som har været i nærheden af at få vores kreativitet udviklet systematisk. Det er virkelig trist, for skal man være kreativ og samtidigt byde ind med sin fulde viden og ekspertise, kræver det øvelse og træning, ligesom den kreative proces skal tages alvorligt og faciliteres rigtigt.

Det lyder meget alvorligt og tørt, sådan er det heldigvis ikke. Det er både sjovt, lærerigt og energigivende at udvikle sin kreativitet.

Hvem har glæde af kreativitet?

Det har vi alle. 

Vi bliver bedre problemløsere, når vi styrker evnen til at se nye sammenhænge og tænke innovativt. Kreativitet skaber bedre samarbejde, fællesskabet styrkes. Det giver motivation, engagement og større arbejdsglæde. Man kommer til at føle sig mere betydningsfuld for fællesskabet, gruppen, virksomheden, organisationen, fordi man BLIVER mere værdifuld.

Man bidrager simpelthen aktivt med mere end det rent faglige. Det er en kæmpe gevinst for alle. Skal vi se på det sådan mere individuelt, så er det videnskabelig bevist at kreative mennesker oftest lever længere og med højere livsglæde.

Kreativitet fordrer fordybelse, ligesom det mindsker stress, samt negative tanker og følelser. 

Hvor er det kreativiteten kan gøre en forskel?
I erhvervslivet

I erhvervslivet kan det være ideer til produktudvikling, add-ons eller varianter af services I tilbyder og som allerede er en del af Jeres forretning.

Inputs til arbejdsgangen eller små tiltag, som vil have stor betydning for dagligdagen. 

Måske nye måder at sprede kendskabet til Jeres virksomhed på. Eller andre måder at relatere til Jeres eksisterende kundegrundlag. Nye tiltag som vil tiltrække nye kunder.

Der er uden tvivl masser af kreative frø i Jeres organisation, de trænger bare til at få næring for at blomstre og komme op til overfladen.

I undervisningssammenhænge

Ingen skole er bedre end skolens lærere – og de skal værdsættes, inspireres og støttes. Ved at skabe rum til kreativitet og facilitere fokus på kreativitet, kan der udvikles nye værktøjer og tilgange, som kan styrke underviseren i at tilrette hverdagen og opgaver mere individuelt og personligt.

I undervisningssammenhæng skal nysgerrigheden og fantasien vækkes, så der kommer mere motivation for læring og udvikling. Det personlige potentiale skal frem og blomstre. Elever som måske er udfordret på at stave eller regne, kan lyse ved at bidrage til fællesskabet med deres kreativitet. På den måde kan de blive inkluderet på et helt nyt grundlag.

Og jo mere den kreative muskel trænes desto bredere og mere farbar bliver vejen til tværfaglighed og nye tiltag.

Foredrag og workshop om kreativitet - eller kreativ coaching - one 2 one
Foredrag og workshop om kreativitet – eller kreativ coaching, mentoring – one 2 one
Hvad nu?

Jeg håber, du kan mærke min passion for det kreative og at motivere – min lyst til at styrke det at tænke kreativt.

Jeg håber også du er blevet nysgerrig på hvor meget arbejds- og livsglæde, der venter på at blive udnyttet, når kreativt potentiale begynder at frigives, der hvor du har din hverdag.

Nedenfor kan du se oplæg til mulige varianter af hvordan det kan gøres. Hver variant kan selvfølgelig tilpasses dine ønsker og behov – både indholdsmæssigt og tidsmæssigt.

Foredrag/workshop (1 til  3 timers varighed alt efter ønske og deltagerantal) 

Hvad er kreativitet? Hvorfor er det vigtigt at træne den og styrke den? Hvad er det kreativitet kan. Det kommer jeg med mit syn på.

Masser af eksempler og øvelser på hvordan det kan øves, leges ind, styrkes. Øvelser og værktøjer som I efterfølgende kan bruge og udvikle videre på, så kreativiteten bliver en naturlig del af hverdagen, alt sammen bundet sammen med anekdoter fra mit liv og min karriere.

Foredrag/workshop (Heldagspakke) 

Her vil udgangspunktet (første del) være tilsvarende workshoppen ovenfor. Men med en del to, med andre og mere intense øvelses moduler – både individuelle og for hele gruppen. Her bliver værktøjerne taget et skridt videre og der kommer nye vinkler på – tilgangene arbejdes endnu mere ind.

Man vil også kunne lave denne større pakke delt som to selvstændige workshops med noget tid imellem.  Det vil give en mulighed for at I selv kan arbejde og prøve den første workshops redskaber af, inden vi arbejder videre. 

Kontakt

Skriv til mig via linket her, hvis du har lyst til jeg skal besøge din virksomhed, skole eller organisation. Du kan også bruge linket, hvis du har spørgsmål omkring mine workshops og foredrag.

Glæder mig til at høre fra dig.

Hvorfor mig?

Mange forskere mener at kreativitet styrkes gennem mesterlære. Der er i hvert fald ingen tvivl om at kreativitet ”smitter af”. Psykolog og psykometriker Robert Sternberg siger: “Kreative mennesker er kreative … ikke som følge af et bestemt medfødt træk, men snarere gennem en holdning til livet”.

Igennem min opvækst er jeg dagligt blevet inspireret og opfordret til at udtænke alternative løsninger uanset om der skulle slås græs, ryddes op eller bygges hule. Den løbende sparring og inspiration har været udviklende og vigtig for mig – som menneske, som forælder og fagligt, som ideudvikler, underviser og formidler.

Lidt mere faktuelt:

Som guitarist har jeg turneret i store dele af verden og spillet med et hav af internationale stjerner. Jeg har udgivet 3 albums som solist. Desuden har jeg fået udgivet 5 anmelderroste undervisningsbøger

Jeg komponerer musik til radio, tv og albumudgivelser og har eget produktionsselskab, hvor jeg er HR-, budget-, IT- og marketingansvarlig, plus meget mere. Jeg har nærmest båret alle kasketter inden for musikbranchen.

Da jeg i sin tid begyndte arbejdet som kapelmester på tv-produktioner, blev jeg også headhuntet til at ideudvikle koncept og indhold. Det har jeg efterfølgende også gjort i det private erhvervsliv.

Jeg elsker at formidle, at holde workshops og foredrag. Som foredragsholder har jeg holdt utallige foredrag om livet i underholdningsbranchen og det at leve af sin kreativitet.