Foredrag og workshop om kreativitet

Foredrag og workshop om kreativitet

Få frigivet dit personlige, dine kollegers, dine elevers eller din virksomheds kreative potentiale.

Udover at kreativitet giver livsglæde, er kreativitet en vital og yderst vigtig ressource for vores virke. Kreativitet giver flow, bedre samarbejder og innovative løsninger. Det vigtigt at se kreativitet som en vital energikilde, man skal bruge meget mere i undervisningen, under uddannelser og i erhvervslivet. 

På mine foredrag og workshops fortæller jeg om, hvordan vi skaber mere plads til kreativitet i hverdagen. Hvordan vi øver og styrker vores kreativitet i det daglige.

Hvad er kreativitet?

Nogle beskriver kreativitet som en vane, andre som kunsten at se sammenhænge. Man kan også sige, at kreativitet er evnen til at anvende sin fantasi konstruktivt.

Det gode er, at vi alle som udgangspunkt er kreative. Vi kan alle være værdiskabende bidragsydere i en kreativ proces, men vi er det bare ikke per automatik. Det  kan der heldigvis ændres på – det er derfor jeg laver mine foredrag og workshops.

Vi er ikke blevet specielt trænede til at tænke kreativt i skolerne og på uddannelserne. Kreativitet og faglighed er oftest opfattet som helt adskilte kvaliteter. Faktisk har de færreste været i nærheden af at få deres kreativitet udviklet systematisk. 

Skal man være kreativ og byde ind med sin fulde viden og ekspertise, forudsætter det at den kreative process tages alvorligt og faciliteres rigtigt. Heldigvis er det sjovt, lærerigt og energigivende at udvikle sin kreativitet.

Hvem har glæde af kreativitet?

Det har vi alle. Faktisk står store dele af verden og efterlyser kreative mennesker. Med god grund.

Vi bliver bedre problemløsere, når vi styrker vi evnen til at se nye sammenhænge og og tænke innovativt.

Desuden er det videnskabelig bevist at kreative mennesker oftest lever længere og med højere livsglæde. Kreativitet fordrer fordybelse, ligesom det mindsker stress, samt negative tanker og følelser. 

Kreativitet skaber bedre arbejdsforhold. Fællesskabet styrkes. Det giver motivation, engagement større arbejdsglæde. Man kommer til at føle sig mere betydningsfuld for fællesskabet og virksomheden, fordi man BLIVER mere værdifuld. Man bidrager aktivt med mere end det rent faglige. 

Som en kæmpe gevinst for virksomheden kan lederen få serveret den ene gode ide efter den anden fra alle medarbejderne. En konsekvens af at der åbnes for alle de kreative kilder, som er i organisationen. 

I undervisningssammenhæng skal nysgerrigheden og fantasien vækkes, så der kommer mere motivation for læring og udvikling. Det personlige potentiale skal frem og blomstre. Elever som måske er udfordret på at stave eller regne, kan lyse ved at bidrage til fællesskabet med deres kreativitet. På den måde kan de blive inkluderet på et helt nyt grundlag.

Og jo mere den kreative muskel trænes desto bredere og mere farbar bliver vejen til tværfaglighed og nye tiltag.

Hvor er det kreativiteten kan gøre en forskel?

I erhvervslivet kan det være ideer til produktudvikling, produktionen, add-ons eller varianter af services I tilbyder og som allerede er en del af Jeres forretning.

Det kan også være inputs til arbejdsgangen eller små tiltag, som vil have stor betydning for dagligdagen. 

Måske nye måder at sprede kendskabet til Jeres virksomhed på. Eller andre måder at relatere til Jeres eksisterende kundegrundlag. Nye tiltag som vil tiltrække nye kunder.

Der er uden tvivl masser af kreative ideer i Jeres organisation, de trænger bare til at få næring for at blomstre og komme op til overfladen.

I undervisningssammenhæng kan det både styrke elevens selvtillid og dermed fællesskabet. Det kan også give underviseren nye værktøjer og tilgange – og styrke underviseren i at tilrette opgaver mere individuelt og personlig. Ingen skole er bedre end skolens lærere – og de skal værdsættes, inspireres og støttes.

Foredrag og workshop om kreativitet - eller kreativ coaching - one 2 one
Foredrag og workshop om kreativitet – eller kreativ coaching, mentoring – one 2 one
Hvorfor mig?

Mange forskere mener at kreativitet styrkes gennem mesterlære. Der er i hvert fald ingen tvivl om at kreativitet ”smitter af”. Psykolog og psykometriker Robert Sternberg siger: “Kreative mennesker er kreative … ikke som følge af et bestemt medfødt træk, men snarere gennem en holdning til livet”.

Det er jeg enig i.

Igennem min opvækst er jeg dagligt blevet inspireret og opfordret til at udtænke alternative løsninger uanset om der skulle slås græs, ryddes op eller bygges hule. Den løbende sparring og anerkendelse for min kreativitet har været udviklende og vigtig – som menneske, som forælder og fagligt, som ideudvikler, underviser og formidler.

Lidt mere faktuelt:

Som guitarist har jeg turneret i store dele af verden og spillet med et hav af internationale stjerner. Jeg har udgivet 3 albums som solist. Desuden har jeg fået udgivet 5 anmelderroste undervisningsbøger

Jeg komponerer musik til radio, tv og albumudgivelser og har eget produktionsselskab, hvor jeg er HR-, budget-, IT- og marketingansvarlig, plus meget mere. Jeg har nærmest båret alle kasketter inden for musikbranchen.

Da jeg i sin tid begyndte arbejdet som kapelmester på tv-produktioner, blev jeg hurtig headhuntet til at ideudvikle koncept og indhold. Det har jeg efterfølgende også gjort i det private erhvervsliv.

Som foredragsholder har jeg holdt utallige foredrag om det at leve af sin kreativitet og livet i underholdningsbranchen. Jeg elsker at formidle, at holde workshops og foredrag.

Hvad nu?

Jeg håber, du kan mærke min passion for det kreative og at du se hvor meget øget arbejds- og livsglæde, der venter på at blive udnyttet, når kreativt potentiale frigives.

Nedenfor kan du se oplæg til muligede varianter af hvordan det kan gøres. Hver variant kan selvfølgelig tilpasses dine ønsker og behov – både indholdsmæssigt og tidsmæssigt.

Foredrag/workshop (1 til  3 timers varighed alt efter ønske og deltagerantal) 

Hvad er kreativitet? Hvorfor er det vigtigt at prioritere at give plads til kreativitet? Det kommer jeg med mit syn på, og mine løsninger til hvordan man skaber rum til kreativiteten. Anekdoter fra mit liv og min karriere, samt masser af eksempler og øvelser. Værktøjer som I efterfølgende kan bruge og udvikle videre på, så kreativiteten bliver en naturlig del af hverdagen.

Foredrag/workshop (Heldagspakke) 

Her vil udgangspunktet (første del) være tilsvarende workshoppen ovenfor. Men med en del to, med andre og mere intense øvelses moduler – både individuelle og for hele gruppen. Her bliver værktøjerne taget et skridt videre og der kommer nye vinkler på – tilgangene arbejdes endnu mere ind.

Man vil også kunne lave denne større pakke delt som to selvstændige workshops med noget tid imellem.  Det vil give en mulighed for at I selv kan arbejde og prøve den første workshops redskaber af, inden vi arbejder videre. 

Sparrings- eller mentor varianten

Sidder du i et enkeltmandsfirma kan vi også lave en kreativ workshop en-til-en. Her vil vi arbejde med mange af de samme værktøjer og teknikker som i de større workshops, samme øvelser, men hvor jeg sparrer og ideudvikler med dig. Jeg vil fremlægge mine observationer på hvordan du præsenterer dig og din virksomhed – og vi kan ideudvikle sammen på fremtidige tiltag.

Sådanne løsninger kan også skræddersyes til dine ønsker. En god afprøvet variant er at jeg efter et telefonmøde, hvor vi finder relevante fokusområder, forbereder mig, og så mødes vi face to face i 2 timer en uge eller to efter.

Kontakt

Skriv til mig via linket her, hvis du har lyst til jeg skal besøge din virksomhed, skole eller organisation. Du kan også bruge linket, hvis du har spørgsmål, eller hvis du har lyst til kreativ sparring i form af min coaching. Glæder mig til at høre fra dig.