Foredrag og workshop om kreativitet

Foredrag og workshop om kreativitet

Rigtig mange har den opfattelse at hvis man er kreativ, er man sikkert kunstmaler, digter, tryllekunstner eller arkitekt. Men nej sådan er det ikke nødvendigvis. 

Ud over at et liv med megen kreativitet giver større livsglæde for os alle, så er kreativitet en yderst vigtig ressource for vores  erhvervsliv – store som små virksomheder.  Globaliseringen tromler frem og trumfer på mange fronter – på viden, produktion, kvalitet og effektivitet. Derfor er kreativitet så vigtig. Ofte sammenligner jeg værdien af kreativitet med guld.

Når jeg holder foredrag og workshop om kreativitet, fortæller jeg om hvorfor kreativiteten er blevet “glemt” eller nedprioriteret i uddannelserne og erhvervssammenhænge. Jeg vil forklare, hvorfor det er vigtig at skabe rum til kreativitet på arbejdspladserne, inden jeg fortæller, hvordan vi øver og styrker vores kreativitet. Efterfølgende træner vi det sammen gennem sjove øvelser. Øvelser, tilgange, værktøj, som du derefter kan bruge med kollegerne og privat med familien og venner. Sjove, inspirerende værktøj der bringer mere kreativitet ind i hverdagen. 

Hvad er kreativitet?

Et kort og lidt generaliserende svar er: Kreativitet er evnen til at anvende sin fantasi konstruktivt.

Men hvad hvis man ikke er kreativ?

Det gode er, at vi alle som udgangspunkt er kreative. Vi kan alle være værdiskabende bidragsydere i en kreativ proces, men er det ikke per automatik. Det kan der heldigvis ændres på.

Vi er ikke nødvendigvis blevet trænede til at tænke kreativt gennem uddannelserne. De færreste har faktisk ikke været i nærheden af at få deres kreativitet udviklet systematisk og slet ikke fået anerkendelse for deres kreativitet. Tværtimod. Da jeg gik i skole skulle vi alle helst ”følge normen”, ”gøre som man forventede”. Kreativitet og faglighed er oftest opfattet som helt adskilte kvaliteter.

Jeg skal spare dig for de lange historiske udredninger om Platons opfattelse af ”den rene tanke”. Han mente at ingeniørarbejdet var smudsigt, fordi man kunne tjene penge på det. Men det er til dels det syn, der har ligget og påvirket fundamentet for vores uddannelser i mange år. Et syn hvor man har adskilt ”rigtig” faglighed, viden, og så det kreative. Det kreative var noget som nogle få beskæftigede sig med.

Men skal Danmark op i værdikæden er vi nødt til at fokusere på kreativitet.

Heldigvis er kreativitet en vane, en muskel, der kan trænes og styrkes. Og endnu bedre, det er sjovt og energigivende at gøre det.

Hvordan øger jeg bevidstheden om hvad kreativitet er og styrker kreativiteten?

Det hjælper jeg med på mine workshops og foredrag.

Indholdet af foredrag og workshop om kreativitet  

Jeg vil fortælle hvorfor det er nødvendigt med en virksomhedskultur, som har mere fokus på kreativitet. Hvordan globaliseringen påvirker os nu og på sigt.

Jeg vil fortælle om hvordan vi kan træne kreativiteten og vigtigheden af at der skabes plads og det rette rum til dette. Skal man være kreativ og byde ind med sin fulde viden og ekspertise, forudsætter det at den kreative process tages alvorligt og faciliteres rigtigt.

Og så har jeg rigtig mange sjove kreative øvelser som vi arbejder med undervejs i workshoppen.

Det er sjovt, lærerigt, inspirerende og energigivende at arbejde med sin kreativitet.

Hvem har glæde af kreativitet?

Det har vi alle.

Det er videnskabelig bevist at kreative mennesker oftest lever længere og med højere livsglæde. Kreativitet mindsker negative tanker og følelser. Ligesom kreativitet også mindsker stress og angst. Desuden bliver man en bedre problemløser.

Kort sagt er det en virkelig attraktiv evne, som er værd at træne.

Medarbejderen

For medarbejderne i en organisation kan kreativitet også skabe bedre arbejdsforhold, bedre sammenhold. Hvis de kreative processer faciliteres rigtigt, giver det ligeværd og selvtillid. Fællesskabet styrkes.

Som medarbejder kommer man til at føle sig mere betydningsfuld for virksomheden, fordi man BLIVER mere værdifuld for virksomheden.

Man bidrager aktivt med mere end det rent faglige. Det giver motivation og engagement.

Lederen

Lederen vil opleve større arbejdsglæde, større engagement fra medarbejderne fordi de føler sig set og værdifulde.

Som en kæmpe gevinst for virksomheden kan lederen få serveret den ene gode ide efter den anden fra alle i organisationen. En konsekvens af at der åbnes for alle de kreative kilder, som er i organisationen. Men skal det være langtidsholdbart, forudsætter det at kreativiteten får plads i dagligdagen – bliver en del af organisationens DNA.

Når der åbnes for kreativiteten, kommer der også inspiration til nye tiltag og udvikling af lederrollen. Dejligt fremadrettet.

Hvor er det kreativiteten kan gøre en forskel?

Det kan være inputs omkring produktudvikling, selve produktionen eller varianter af services I tilbyder. Alternativt kan det være ideer omkring add-ons til produkter eller services som allerede er en del af Jeres forretning.

Det kan også være inputs til dagligdagen, effektiviteten eller små tiltag, som vil have stor betydning for nogle eller alles dagligdag. 

Måske nye måder at sprede kendskabet til Jeres virksomhed på. Eller andre måder at relatere til/hjælpe Jeres eksisterende kundegrundlag. Nye tiltag som vil tiltrække nye kunder eller nye måder at markedsføre på.

Der er masser af muligheder.

Foredrag og workshop om kreativitet - eller kreativ coaching - one 2 one
Foredrag og workshop om kreativitet – eller kreativ coaching – one 2 one
Hvis jeg er hele organisationen i en person?

Sidder du som selvstændig? Måske i et enkeltmandsfirma og bliver misundelig på alt det jeg skriver om hvordan kreativitet kan udvikle, skabe kreativ fremdrift, er der godt nyt.

Vi kan nemlig sagtens lave en kreativ workshop en-til-en.

Vi vil arbejde med de samme værktøjer og teknikker som til større workshops, men med mig som din sparringspartner. Sammen med dine egne, får du mine inputs til dit virke, din virksomhed, dine produkter.

Hvorfor mig?

Mange forskere mener at en af de bedste måder at lære kreativitet på, er gennem mesterlære. Der er i hvert fald ingen tvivl om at kreativitet ”smitter af” og inspirerer.

Igennem min barndom og opvækst er jeg hver dag blevet inspireret og opfordret til at søge nye muligheder. Udtænke alternative løsninger uanset om der skulle slås græs, ryddes op eller bygges hule. Den opfordring til altid at tænke kreativt og det at jeg har fået løbende sparring og anerkendelse for min kreativitet, var vigtigt. Jeg kan nu se, hvordan det har hjulpet mig på masser af fronter i min karriere. Det betyder at jeg hele tiden bevæger mig fremad.

Lidt mere faktuelt:

Psykolog og psykometriker Robert Sternberg siger “Kreative mennesker er kreative … ikke som følge af et bestemt medfødt træk, men snarere gennem en holdning til livet”. Det er jeg enig i.

Jeg startede som guitarist i live-bands og senere på TV. Blev efterfølgende selv kapelmester på TV. Startede produktionsselskab, pladeselskab, komponerede musik til radio, tv og film. Sideløbende producerede jeg musik med en masse solister, samtidigt med jeg var HR-, budget- og marketingsansvarlig. Jeg har nærmest båret alle kasketter inden for musikbranchen.

Som foredragsholder har jeg holdt et hav af foredrag om livet i underholdningsbranchen og det at leve af sin kreativitet.

Jeg har skrevet 5 anmelderroste undervisningsbøger og elsker at undervise.

Da jeg blev ansat som musikalsk ansvarlig på tv-produktioner, blev jeg hurtig headhuntet til at ideudvikle koncept og indhold. Desuden har jeg også været ansat/brugt som ide- og produktudvikler i det private erhvervsliv.

Og apropos kreativitet, så elsker jeg stadig at spille guitar. Jeg er super privilegeret ved at have spillet med et hav af verdensstjerner og turneret i store dele af verden.

Lige nu sidder jeg og er ved at indspille mit 4. album som solist, og er i sidste fase med to nye bogprojekter.

Hvad nu?

Jeg håber, du kan se hvor mange muligheder, ideer og hvor meget øget arbejds- og livsglæde, der venter på at blive udnyttet, ved at den kreative muskel trænes.

Skriv til mig via linket her, hvis du har lyst til jeg skal besøge den virksomhed eller organisation du har eller arbejder for. Du kan også bruge linket, hvis du har spørgsmål, eller hvis du har lyst til kreativ sparring i form af min coaching. Glæder mig til at høre fra dig.