Pentaton med Alternate Picking

   This video is in Danish – sold as instant download

Alt for tit får man udelukkende øvet pentaton skalaen i en eller to omlægninger, men ikke over hele gribebrættet. Ved at få alle fem omlægninger på plads, får du både masser af frihed og overblik, samtidigt med din teknik udvikler sig gevaldigt.

Videoen her er en Øvesession – det vil sige, ikke en masse snak, men vi øver tingene sammen. Du sidder altså ikke bare til en kedelig metronom og kæmper selv med det, men motiveres af at vi gør det sammen.

Vi øver de fem omlægninger både som 8.dele, trioler og 16.dele – fra et langsomt og overskueligt tempo og så deropad. Det betyder at fingersætningerne kommer til at sidde lige godt i alle omlægninger og over hele gribebrættet.

Vi arbejder udelukkende med alternate picking – altså skiftevis ned- og opslag, men med mange rytmiske varianter og sekvensøvelser. Det betyder at de fem omlægninger kommer til at sidde sikkert, samt at din timing og koordination bliver skudt godt på plads. Det giver dig et super udgangspunkt, med overskud og frihed, til at improvisere.

Du også kan enten bruge dele af eller hele videoen her som en fast del af din opvarmning.

Og så kan du bruge den som supplement til andre undervisnings videoer, hvor der fokuseres mere på det kreative og ideudvikling, når du har brug for at koble hjernen lidt fra og udelukkende træne og optimere din teknik og timing.

Videoen er snart tilgængelig i butikken