Soren Reiff Guitar Camp

Guitar Camps foråret 2019

Interessen for Guitar Camps er vokset massivt igennem de sidste år, og jeg i gang med at planlægge de første Guitar Camps i 2019. De første datoer står nedenfor, og der kommer efter al sandsynlighed flere til.

Der kommer igen camps for både den mindre rutinerede, den super skrappe og alle ind imellem. Normalt er der 4 til 6 deltagere på en Guitar Camp – holdsammensætningen tilpasses hver Camp efter niveau, interesse, stil med mere.

Der kommer Guitar Camps både i hovedstadsområdet, Klauzdal i Herlev og på Nørgaards Højskole i Bjerringbro, midtjylland. Det er endnu ikke fastlagt hvilke der bliver på Sjælland og hvilke der bliver i Jylland, det kommer an på holdsammensætningerne og Jeres ønsker. Foreløbigt er disse datoer mulige, der kommer sikkert flere i Marts og April, hvis det skal til for at finde rette camp til alle.

Nedenfor er der masser af information om indhold, niveau, lokationer, pris med mere. Er du interesseret i at deltage, eller har du spørgsmål omkring camps kan du skrive til mig her. 

Indtil videre er det disse som er åbne:

6. eller 7. april – Nørgaards Højskole i Bjerringbro

14. eller 28. april – Klauzdal i Herlev

Niveauet på en Guitar Camp

Du får undervisning der er tilpasset lige præcis dig – dine interesser, dit niveau og de områder du ønsker at udvikle. Uanset hvor meget erfaring du har på guitaren, uanset hvilken baggrund du har, kan du deltage på en en camp. Vi finder en Guitar Camp med en holdsammensætning, der sikrer dig en super dag med stort udbytte.

Måske har du ikke spillet så længe, måske nogle år eller mange år. Det kan også være du er en meget rutineret guitarist, har en uddannelse og selv underviser, der er en camp for alle.

Hver camps deltagere bliver sammensat således at niveau, interesser, baggrund, genrer passer bedst muligt sammen.

Hver Guitar Camps indhold bliver altså tilpasset deltagerne på præcis den camp. Nedenfor kan du se hvad vi typisk kunne arbejde med på en camp. Tilgangen og indholdet under de forskellige emner tilpasses dig og din camp både indholdsmæssigt, niveaumæssigt og stilmæssigt og ligesom tempoet vi arbejder med tingene i. Der er typisk 4 til 6 deltagere på en camp.

Indhold Guitar Camps vol. 1:

En Soren Reiff Guitar Camp er 8 timers intensiv og koncentreret undervisning samlet på én dag.

  • Din teknik får en overhaling. Det betyder at du får værktøjer, tips og tricks til at forbedre din teknik. Både hvordan du bruger venstre hånden, samt alt omkring plekter føring og forskellige højrehånds teknikker. Nye tilgange og håndgribelige øvelser, som vi både bruger på campen, og som du efterfølgende kan forfine hjemme.
  • Din rytmik og timing bliver trimmet og trænet. Hvordan øver man det? Hvordan bliver man hurtigt bedre og mere bevidst om det?  Det arbejder vi med og øver på campen, ligesom du får nye værktøjer til at træne og udvikle videre på det selv. Den her del af campen plejer at være en eye-opener for rigtig mange … og så er det sjovt.
  • Din tilgang til akkorder og brugen af disse kommer under den store lup. Masser af nye omlægninger og måder du kan bruge akkorder du allerede kender til nye ting. Fra stive blikke og koncentrerede ansigter til den store aha-oplevelse, når tingene falder på plads.
  • Din rytmeguitar forbedres markant i løbet af én enkelt dag. Det at vi kigger på både rytmik og omlægninger af akkorder, siger sig selv vil gøre en forskel – men vi arbejder også med arrangement af rytme guitar – udvikling af roller/figurer. Det giver en bevidsthed og nogle håndgribelige værktøjer til næste gang du står i øveren, i et studie eller andet sted og skal udvikle nye guitar-roller. Her bliver der jammet og de skæve smil kommer frem efter den der “Wow, det var sjovt”.
  • Dit solospil flytter sig mærkbart i løbet af en enkelt camp. Vi arbejder med det at improvisere, lave sammenhæng og udvikling, hvordan du opbygger en solo og arbejder med dynamik. Vi fokuserer også på hvordan du øver at improvisere, hvordan du lærer at udvikle ideer … og det at få nye ideer. Og så selvfølgelig kigger vi på værktøjerne du kan bruge – altså skalaer, simple eller mere komplekse, arpeggioer, mønstre, sekvenser, frasering, vibrato, bends – kort sagt en masse af de elementer der indgår i en god solo. Her sidder jeg selv tit med gåsehud og nyder hvordan deltageres soloer forandres i løbet af kort tid, når de forskellige inputs prøves af, når gamle mønstre og vaner bliver brudt og det nye kommer frem … og det sker i løbet af meget kort tid.
  • Din lyd. Alle de ovenfor nævnte emner er med til at skabe din lyd, din sound. Men derudover er grejet jo også en faktor i det samlede lydbillede. Det kan vi også kigge på i løbet af en guitar camp. Hvordan bruger du din guitar, din forstærker, dine pedaler? Jeg giver eksempler på hvordan jeg bruger mit, og forklarer hvorfor. Desuden tales der rigtig tit om lyd, gear, guitarer og grej, løbende – enten det er relevant i forhold til det vi arbejder med eller i de små pauser vi holder i løbet af dagen. Det er top hyggeligt.
  • Øvestruktur, øveplan og din tilgang til øvning. På hver camp får vi også talt om hvordan vi øver de ting vi arbejder med, prioriteret vigtigheden af de ting der skal øves, og hvordan den tid hver du har til øvning, spil og musik bruges bedst. Et emne der sikrer at du også udvikler dit spil når du kommer hjem fra en camp

Soloundervisning

Ud over alle de ting jeg har listet ovenfor, indgår der også et modul hvor du får veto-ret – altså soloundervisning til hver enkelt deltager. Et modul hvor du får direkte og personlig undervisning i et emne du ønsker uddybet, fuldstændigt som i en enetime, men hvor de andre deltagere sidder og lytter med – hvilket tidligere deltagere har fået et kæmpe udbytte af.

Du kan enten få uddybet ting vi har talt om i løbet af dagen i en sammenhæng du har brug for, eller vi kan kigge på noget helt andet end det vi har arbejdet med tidligere på dagen. Du bestemmer helt selv hvad du vil bruge denne solo lektion med mig til.

Datoer for mulige Guitar Camps efteråret 2018

Eftersom holdsammensætning og niveau tilpasses for hver eneste Guitar Camp er du er garanteret én dato (jeg gør alt hvad jeg kan for at du skal komme på en af dine første prioriteter), så jo flere datoer du har mulighed for at deltage, desto lettere bliver det at få det hele til at gå op. Det plejer at lykkes … der er en camp for alle 🙂

Kunne du være interesseret i at deltage, skal du sende en email på: guitarcamp”snabel a”reiff.dk  

Varighed:

8 timer, kl. 9.00-17.00

Udover Soren Reiff Guitar Camp vol.1 er der også en forsættelse til dem der har prøvet at være på camp – en vol.2

Guitar Camp vol. 2

Vi fortsætter hvor vi slap på vol.1. Følger op og går mere i dybden på alt det vi arbejdede med tidligere. Der vil blive bygget yderligere på den viden og teori du fik i vol.1 – og igen prøves alt det nye af i praksis. Også her er der mulighed for soloundervisning, sidst på dagen.

Soren Reiff Guitar Camp vol. 2. henvender sig til:

Guitarister som har deltaget på en vol. 1, og gerne vil udvikle sig endnu mere. En vol.2 betyder ikke man skal være på et bestemt niveau – men efter en vol.1 kender du min tilgang til ting, hvordan jeg arbejder og ikke mindst hvorfor jeg arbejder på denne måde. Det at vi kender hinanden på den måde betyder også at der ofte er “mindre snak og mere aktion”.

På en vol.2 spiller vi altså mere og prøver igen alle de ting vi arbejder med af.

Varighed:

8 timer, kl. 9.00-17.00

Pris pr. Guitar Camp:

1.875,- kr