Improvisation med Pentaton

   This video is in Danish – sold as instant download

Hvordan bliver skalaerne og teknikkerne til musik? Hvordan får du ideerne? Hvordan øver du dig i at udvikle og variere disse ideer, så der skabes sammenhæng i dit spil?

For mit eget vedkommende fandt jeg det både uoverskueligt og frustrerende de første mange, mange år jeg spillede solo. Hvor skulle jeg begynde for at lære hele den kreative side af det? Hvordan kunne jeg øve andet end skalaer og teknik?

Har du spillet solo længe har du sikkert oplevet suset ved at spille nogle fraser der lød godt … og ofte ryger man så i fælden og hænger fast i de mønstre, der lyder fedt. Det betyder du spiller dem igen og igen. Pludselig opdager du at dit spil stagnerer – det er som om fingrene overtager kontrollen. I stedet for at improvisere spilles indøvede fraser som bare blandes lidt fra gang til gang. Det har jeg I hvert fald oplevet.

I videoen her lærer du hvordan du øver det at improvisere – hvordan du skaber og udvikler ideer. Laver variationer af dine ideer, samt skaber sammenhæng i dine soloer.

Jeg viser hvordan jeg selv arbejder med at træne og styrke min improvisation. Her er  34 øvelser – det er mere end 150 riffs. De er skrevet ud på tabs og noder i den medfølgende PDF, og jeg gennemgår dem med fingersætning og teknikker, inden vi spiller dem sammen til.

Vi bruger udelukkende pentaton skalaerne og alternate picking i videoen her. Vi kommer alle 5 omlægninger godt igennem, imens vi arbejder med at udvikle ideer og variationer af ideerne.

Materialet er lavet sådan at du kan spille det igennem flere gange, og få nye lag med hver gang du kører videoen igennem.

Er du ikke så rutineret behøver du ikke fokusere på alle tingene fra start af. Så er det godt at starte med at lære de grundlæggende ting – fingersætningen, plekterføringen, koordinationen, rytmikken. Langsomt vil dit overskud oparbejdes. Senere kan du så fokusere på fraseringen og nye detaljer.

Er du mere rutineret kan du fokusere mere på variationsmulighederne og fraseringerne fra start af. Du kan vænne dig til tilgangen og arbejdsformen med variationerne. Når tilgangen er på plads, kan du også bruge den over andre skalaer, andre akkorder, andre teknikker og med alle de fraser du normalt føler dig låst af … ja i alt du øver fremover.

Feedback fra brugere:

“Søren Reiffs nye instruktionsvideo kan på det varmeste anbefales … en øjenåbner, som jeg er helt overbevist om, vil give mig en hel masse fremover”.

“Lækre fifs serveret i en yderst pædagogisk og favnende, men stadig gennemført professionel kontekst”.

“En rigtigt kompetent video, der giver et nyt fokus, på hvordan man kan udvikle sig som impro-guitaist”.

• 1 time og 48 minutters guitar undervisnings video i Full HD (1080p) kvalitet.

• 34 øvelser skrevet ud både som tabs og noder, i den medfølgende 15 siders PDF (Det svarer faktisk til mere end 150 fraser).

• 20 øve tracks i både A mol og C dur, samt forskellige tempi.

• Videoen er optaget med 3 højkvalitets kameraer, som giver close up billeder af venstre og højre hånds bevægelser og et godt indblik i min fingersætning og plekterføring.

• Ved køb får du et instant download link til zip file (ca 4.5 GB). Zip filen indeholder videoen i mp4 format, pdf med diagrammer med fingersætningerne over skalaerne, tabs og noder på øvelserne og de 20 øve tracks som mp3.

    Danish version only

SEK 349,00

 Add to Cart View Cart