Improvisation med Pentaton (DK)

Improvisation med Pentaton – dansk video

   Means the video, Improvisation med Pentaton, is in Danish.

Gennem videoen, Improvisation med Pentaton, får du masser af nye riffs og variationer af dem. Desuden lærer du at improvisere. Du lærer hvordan du øver det at improvisere, hvordan du selv finder på nye fraser og laver varierer dem. Det vil give dig meget bedre sammenhæng i dine soloer.

Du får de værktøjer jeg bruger, hver gang jeg spiller solo, hele min tilgang til at improvisere og spille solo.

Videoens 34 forskellige øvelser giver dig mere end 150 nye fraser/riffs. Jeg gennemgår alle de nye fraser, viser finger sætningerne og hvordan jeg spiller dem. Derudover viser jeg hvordan vi kan lave variationer af alt det vi spiller. 

Vi bruger udelukkende pentaton skalaerne og alternate picking i videoen her. Det betyder, at det er sikkert, du har været alle 5 omlægninger godt igennem, når du er færdig med Improvisation med Pentaton.

Alle øvelser og riffs vi spiller i videoen, er skrevet ud på tabs og noder i de medfølgende PDF’er. Desuden får du diagrammer med fingersætninger over alle skalaer/omlægninger vi bruger. 

Niveau

Det tog mig lang tid at udvikle et koncept, en tilgang, så jeg selv let kunne få nye ideer, spille nye fraser og bryde gamle mønstre, når jeg spiller guitar. Men tilgangen, konceptet i denne video er sådan, jeg nu øver alt.

Jeg må indrømme jeg er super stolt og glad for at konceptet – denne tilgang. Ikke mindst fordi det er let at gå til for guitaristen, for hvem det hele er temmelig nyt, guitaristen der skal til lære at improvisere og at spille solo. Og så virker tilgangen konceptet samtidigt så det kan give rutinerede guitarister udfordringer. Guitarister der spiller meget ude eller underviser. Så videoen her er altså både for den urutinerede og den mere erfarne guitarist

Som sagt bruger jeg stadig tilgangen hver gang jeg øver, den dag i dag. Ligesom jeg bruger det når jeg undervise på clinics eller camps uanset niveau – og det virker.   

Desuden er materialet lavet sådan at du kan spille det igennem flere gange, og få nye lag med hver gang du kører videoen igennem.

Den ikke så rutinerede

Er du ikke så rutineret behøver du ikke fokusere på alle tingene fra start af. Så er det godt at starte med at lære de grundlæggende ting. Det vils sige fingersætningen, plekterføringen, koordinationen, rytmikken. Igennem videoen vil dit overskud oparbejdes. Når du har været videoen igennem første gang, kan du begynde forfra. Så kan du fokusere på næste lag – fraseringen og nye detaljer.

Den mere skrappe

Er du mere rutineret, kan du fokusere mere på variationsmulighederne og fraseringerne fra start af. Du lærer tilgangen og arbejdsformen med variationerne, når vi skal improvisere. Når tilgangen er på plads, blevet en vane, kan du også bruge den over andre skalaer, andre akkorder, andre teknikker. Det betyder også, du får en masser værktøjer, du kan bruge med alle de fraser du tidligere har følt dig låst af. Desuden kan du bruge tilgangen i alt du øver fremover.

Hvorfor er videoen vigtig?

Hvordan bliver skalaerne og teknikkerne til musik? Hvorfra får du ideerne? Hvordan øver du dig i at udvikle og variere disse ideer. Hvordan skaber du sammenhæng i dit spil?

For mit eget vedkommende fandt jeg det både uoverskueligt og frustrerende de første mange, mange år jeg spillede solo. Hvor skulle jeg begynde for at lære hele den kreative side af det? Hvordan kunne jeg øve andet end skalaer og teknik? Hvordan skulle jeg lære at improvisere?

Har du spillet solo længe har du sikkert oplevet suset ved at spille nogle fraser der lød godt. Ofte ryger man så i fælden og hænger fast i de mønstre, der lyder fedt. Det betyder du spiller dem igen og igen. Pludselig opdager du at dit spil stagnerer. Det er som om fingrene overtager kontrollen. I stedet for at improvisere spilles indøvede fraser. De blandes bare lidt fra gang til gang. Det har jeg I hvert fald oplevet.

Feedback på Improvisation med Pentaton fra brugere

“Søren Reiffs nye instruktionsvideo kan på det varmeste anbefales … en øjenåbner, som jeg er helt overbevist om, vil give mig en hel masse fremover”.

“Lækre fifs serveret i en yderst pædagogisk og favnende, men stadig gennemført professionel kontekst”.

“En rigtigt kompetent video, der giver et nyt fokus, på hvordan man kan udvikle sig som impro-guitarist”.

Det tekniske og indhold

1 time og 48 minutters guitar undervisnings video i Full HD (1080p) kvalitet.

34 øvelser skrevet ud både som tabs og noder, i den medfølgende 15 siders PDF (Det svarer faktisk til mere end 150 fraser).

20 øve tracks i både A mol og C dur, samt forskellige tempi.

Videoen er optaget med 3 højkvalitets kameraer, som giver close up billeder af venstre og højre hånds bevægelser og et godt indblik i min fingersætning og plekterføring.

Ved køb får du et instant download link til zip file (ca 4.5 GB). Zip filen indeholder videoen i mp4 format, pdf med diagrammer med fingersætningerne over skalaerne, tabs og noder på øvelserne og de 20 øve tracks som mp3.

Du kan købe videoen via knapperne nedenfor, eller som bundle sammen med videoen “Pentaton Øvession”. Det kan du læse mere om her “Pentaton Bundle”

    Danish version only

SEK 349,00

 Add to Cart View Cart