Books

Books

Since 2004 I have gotten 4 guitar instructional books published (Reiffs riffs & Reiffs rytmer), plus one about the music industry. At the moment they are all published in Danish, therefore will the following text about the books also be in Danish – I’m so sorry.

Jeg har fået udgivet fem bøger, som forfatter. Fire af dem er guitar undervisningsbøger, den femte er om musikbranchen oplevet indefra.

Du kan læse om bøgerne nedenfor, hvor de kort er beskrevet. Desuden er der en anmelder udtalelse i forbindelse med hver udgivelse. Såfremt du er interesseret i at erhverve dig en eller flere af bøgerne kan du skrive til: guitarbog”snabela”reiff.dk – priser står længst nede på siden her.

Reiffs riffs

Sologuitar for både begyndere og de meget øvede.
Tit drukner spilleglæden i tørre tekniske øvelser. Sådan er det ikke i bogen her. Her arbejdes med det musiske udtryk fra starten. Her er fokus på frasering og det at få enkle ting til hurtigt at lyde super godt. Du får hurtigt det nye materiale ind i dit spil. Masser af brugbare og melodiske riffs, som ikke er låst til en bestemt stil.

Alt er både noder, tabulatur og som audio på den medfølgende cd.
Reiffs riffs er ideel både til selvstudie eller hvis du underviser i guitar. Bogen giver dig en fast form og godt forløb i solo opbygning, med plads til dit personlige præg.

Søren Reiffs bog Reiffs riffs om solospil med pentaton skalaen, hvor der er focus på frasering
Søren Reiffs bog Reiffs riffs om solospil med pentaton skalaen, hvor der er focus på frasering

Bogen er virkelig skåret til, således at der ikke er meget udenomssnak. Og der hvor det er uundgåeligt for en stund at beskrive en teoretisk baggrund, er det gjort kort, men samtidig overskueligt. Materialet virker i sin form helt sikkert inspirerende på læseren, fordi det for- mår at give de gode råd og vink i en kortfattet og præcis form, og fordi der er en tydelig linje i den progressive opbygning. (Anmelder hos Folkeskolen)

Reiffs rytmer

Reiffs rytmer er en naturlig forlængelses af den anmelderroste Reiff riffs. Nu er det Rytmeguitaren der er focus på – og igen en bog for både begyndere og de rigtig skrappe. Ofte tror folk at springet fra lejrbålsguitar til den seje rytme-spade er lig med besværlige baretgreb og vandede vabler. Men nej, det behøver ikke være så pinagtigt. Du får al den grundlæggende teknik og teori på plads og du kommer et hav af stilarter igennem.

Jo længere du kommer ind i bogen, jo mere bruger du materialet på tværs af alle stilarterne. På de medfølgende cd’er er der ca. 3 timers musik. Masser af øvelser og eksempler hvor Reiff spiller med, samt musik, du kan øve til alene. En gennemtænkt bog, som skaber et naturligt forløb med udvikling for både begynderen og den skrappe.

Søren Reiffs bog Reiffs rytmer. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Gennemgang af akkorder, omlægninger, rytmer inden for de mest populære stilarter
Søren Reiffs bog Reiffs rytmer. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Gennemgang af akkorder, omlægninger, rytmer inden for de mest populære stilarter

Reiffs rytmer rykker! Begynderen skal nok få kam til sit hår, og for den rutinerede musiker er der nok at tage fat i … fyldt op med saglighed og facts, der betyder at når man har spillet sig igennem bogen, kan man slå op i den igen og bruge den som inspirationskilde år efter år”. (Anmelder hos MUSIKEREN)

Reiffs riffs II

Sologuitar for både de let øvede og de skrappe.
Stilen og tonen er som i de tidligere bøger fra Reiffs pen – varm, ligetil, nærværende og seriøs.

Et hav af tricks, tips, teknikker og teorier. Igen kan du hurtigt tage materialet til dig og bruge det. Den anmelderroste Reiffs riffs kom godt rundt i pentaton skalaerne. Her tager Reiff udgangspunkt i kirketonearterne. Grundigt og ligetil forklaret, med masser af riffs og øvelser på noder, tabulatur og cd’er. Du får mere end 3 timers musik på de medfølgende cd’er med øvelser, eksempler, samt musik du kan øve til.

Søren Reiffs bog Reiffs riffs 2. Solospil for den lidt mere erfarne - denne bog tager udgangspunkt i kirketonearterne
Søren Reiffs bog Reiffs riffs 2. Solospil for den lidt mere erfarne – denne bog tager udgangspunkt i kirketonearterne

Det har været en fornøjelse at læse bogen eller rettere bruge den, da den er skrevet i et engageret sprog som man ikke kan lade være med at blive draget af.

Og som sådan har den også en dynamisk følelse over sig hvor man hele tiden vender tilbage og genlæser eller nærlæser afsnit man vil vide mere om, så det er ikke en bog man bare slipper. (Anmelder hos Guitaren.dk)

Reiffs rytmer II

Masser af tips og tricks, du kan bruge når du jammer med folk for første gang. Den er også fantastisk inspirerende hvis du skal arrangere guitarroller i ”øveren”, eller hvis du skal indspille guitar i et studie. Bogen her er ligesom de andre i ”serien” fyldt med masser af øvelser, eksempler og tracks i forskellige stilarter. Alle øvelser er skrevet både som tabulatur og noder. Du behøver ikke at have læst nogle af Reiffs tidligere bøger for at få glæde og et godt udbytte af Reiffs rytmer II.

Søren Reiffs bog Reiffs rytmer 2. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Denne gang med focus på arrangement, rolle og lydvalg i forhold til stilarter og medspillere
Søren Reiffs bog Reiffs rytmer 2. Rytmeguitar inden for masser af stilarter. Denne gang med focus på arrangement, rolle og lydvalg i forhold til stilarter og medspillere

Reiffs rymter II er et ot stykke værtkøj som den erfarne guitarist vil få stor glæde af. Det er imponerende at se at Reiff kan blive ved med at nde ere og ere udtryk på gribebrættet. Jeg siger udtryk da ordet toner langt fra er fyldestgørende nok. Det er jo ikke bare tonerne men mere det univers de indgår i, der er relevant. (Anmelder hos Guitaren.dk)

Gode Råd … er guld værd

Som en naturlig følge af utallige tv-shows, der spejder efter nye talenter, drømmer flere og flere om et liv i underholdningsbranchen.

Det er ikke nemt at etablere sig som sanger eller musiker, og branchen er ikke nem at overleve i, så jo bedre du er forberedt, jo mere du kender til miljøets arbejdsmåder og rutiner, jo mere du kender de skrevne og ikke mindst uskrevne regler, desto større er mulighederne for en god og langvarig karriere.

Gode_Råd_Omslag.indd
Søren Reiffs bog Gode Råd. Musikbranchens “Emma Gad”

Hvis du vil læse jura eller medicin er der universiteterne, hvis du vil være tømrer gælder det om at finde en god læreplads. Hvis du vil være musiker eller sanger er konservatorierne en mulighed, og så er uddannelsen faktisk kun én indgang til at blive professionel. En anden vej er gennem praktiske erfaringer – ved at stå på scener eller i indspilningsstudier og ting går godt … eller galt.

Det er sådanne erfaringerne, samt mange års rutiner og tanker, der er beskrevet i Gode råd … er guld værd.