Logic Camp

Logic Camp

Som noget nyt tilbyder jeg nu Logic Camps – et Logic Pro X kursus. På disse camps er der ingen guitar involveret – vi arbejder udelukkende med Logic Pro X og alle de fantastiske muligheder programmet giver.

Det er 5 år siden jeg blev Apple licenseret Logic Pro X instruktør i London og jeg nyder at kunne nørde alle de muligheder programmet tilbyder, så jeg håber du har lyst til at tage på Logic Camp.

Hvem er kurset for?

Det har ingen betydning om du er sanger eller hvilket instrument du spiller. Kurset er for dig, der gerne vil have en grundig introduktion til programmet. Enten fordi du overvejer at anskaffe dig programmet eller lige har anskaffet det. Det kan også være du har programmet, men aldrig har fået gennemgået dets mange funktioner og muligheder ordentligt. Uanset hvad kan kurset hjælpe dig til at du kan udnytte programmet bedst muligt og spare dig tid, når du sidder med det.

Kursets indhold

På kurset gennemgår jeg alle de vigtigste muligheder programmet tilbyder dig. Funktioner jeg selv bruger hver dag, når jeg indspiller, mixer og producerer musik. De ting vi gennemgår får du afprøvet løbende undervejs. Det er essentielt for at du efterfølgende selv kan arbejde videre. Denne “hands-on” tilgang gør at du kanudvikle videre på de nye teknikker og kompetencer, samt i det hele taget få optimeret dit workflow.

Emneoverskrifter

Sådan kommer du igang

 • Programmets opbygning, vinduer og interface, opsætning af et projekt/sang

Optagelse af lyd

 • Opsætning af lydkort, (latency, samplerate og andre “farlige” ting, det er det ikke, det lyder bare kompliceret) optagelse af et enkelt track, optagelser af flere tracks, punch ind og ud, auto punch og andre relevante emner omkring optagelse af lyd.

Rediger dine indspilninger

 • Redigerings værktøjer, redigering af regioner, redigering af filer, sammensætning takes, fades/crossfades og masser af andre relevante redigerings redskaber. Der er masser af tricks, key commands og shortcuts, som er gode at kunne og som letter arbejdsgangen vildt meget.

Virtuelle instrumenter/software instrumenter

 • Drummer – hvordan laver du et tromme track med drummer-funktionen, arrangerer det, tilpasser det til dit projekt og arrangement, tilpasser både det som spilles og lydene, samt bruger trommerne til at synkronisere timingen på andre instrumenter.
 • Software synths, samplere og indbyggede midi instrumenter – hvordan vælger du lyde, indspiller med dem, redigerer i indspilningerne, klipper ind og ud af indspilninger, retter timingen af det du har indspillet og andet relevant og spændende man kan i Logic.
 • Brugen af Apple loops i et nummer. Der er mange – det giver masser af muligheder, men man kan også miste overblikket, det løser vi.

Mixning

 • Organisering af vinduer og tracks, tilpasning af niveauer og panoreringer, grupper og submixning. Hvordan du bruger eq’s, compressors, modulations effekter, delay og rumklang og opsætning af alt dette.

Afslutning af en produktion

 • Hvordan afslutter du en produktion, bouncer filen, så du kan dele den færdige indspilning med andre.

Extra og mulige emner

 • Behandling af Pitch og Time. Logic giver dig mulighed for at efterbehandle indspilninger. Således kan du rette falske toner til eller rette timingen i det indspillede så den bliver mere præcis.
 • Få et track til at følge et andet tracks timing eller rytmik.
 • Automation af niveauer og effekter i et mix.
 • Tips og tricks, extra redskaber med mere.

Det praktiske

Kurserne vil afholdes enten på lørdage eller søndage. Der kommer Logic Camps både på midtsjælland og i midtjylland. Skriv til mig her hvis du ønsker at deltage, så aftaler vi dato efterfølgende.

På de kurser jeg holder på Sjælland vil der (for et begrænset antal deltagere) være mulighed for at låne en computer på stedet. Det vil dog være super hvis du selv har en computer med programmet på, som du kan medbringe på kurset. Det vil betyde at du kan tilpasse og indstille ting du lærer på dagen på din egen maskine, med det samme. Desuden kan vi kigge på andre relevante opsætnings ting med udgangspunkt i hvordan du skal bruge programmet.

Du behøver ikke være rutineret med Logic, men har du allerede nogle færdigheder i programmet, får du bare flere værktøjer og shortcuts, som vil optimere dit workflow.

Kurset varer fra kl. 9.00-17.00, med en frokost pause og nogle mindre kaffepauser undervejs. Max. 8 deltagere på hvert kursus. Pris 1.875,-

Kontakt mig her hvis du er interesseret i at deltage på en Logic Camp. Husk at skrive om du er interesseret i at låne en computer på stedet.